DE HUISSTIJL.
Aan het begin waren er drie stijlen en daarvan was de huisstijl er één. Uit de verschillende stijlen zijn twee ontwerpen gekomen en deze zijn uitgewerkt. Een van de stijlen die we hebben uitgekozen is de Huisstijl. Deze stijl hebben we gekozen, omdat uit het gesprek/presentatie bleek dat de medewerkers van het ECE deze het fijnst vonden. Deze is toepasbaar voor alle e-learning. Van deze stijl is één ontwerp gemaakt.
Er staan al regels vast qua huisstijl voor internet en intranet. Een deel van deze regels is ook toegepast in het ontwerp. Dit zijn vooral het logo en de plaats daarvan. Het kleur gebruik, oranje, wit, paars, blauw en per onderdeel een andere kleur. Voor de landmacht is dit groen.
Dit ontwerp is ook uitgewerkt in Captivate 6. Waarna er nog één verandering is doorgevoerd. Er staat nu niet in de pijlen volgende en vorige. Het is voor de gebruiker duidelijk, dat je naar de volgende en vorige pagina kunt doormiddel van de knop.
De belangrijkste elementen van het ontwerp zijn:Op elke pagina is duidelijk het logo en de naam van het desbetreffende onderdeel aanwezig.Net zoals, het blokje onderin. Ook staat links bovenin de hoek de naam van de cursus. Zodat de gebruiker weet waar hij is. En van welk onderdeel de les is. Dit is ook een eis van de huisstijl die al wordt toegepast op internet en intranet.
Stage
Hoofdopdracht
Verder staat overal de menubalk links, zodat de gebruiker op elk gewenst moment een hoofdstuk kan openen. En de knoppen vorige en volgende, zodat de gebruiker naar de volgende pagina kan gaan in het hoofdstuk waarin hij zich bevindt. Deze balk neemt ook weinig ruimte in beslag, zodat er veel ruimte overblijft voor het lesmateriaal zelf.
Qua iconen is de help knop altijd zichtbaar. Behalve in het help menu zelf. De gebruiker kan deze knop elk moment raadplegen. Dit komt ook uit als Must in de MoSCoW-lijst. Het is voor de gebruiker handig om de uitleg te kunnen krijgen. Alleen als hij deze nodig heeft. Niet eindeloos lange intro’s met uitleg hoe alles werkt. Dat kost veel tijd en de gebruiker kan hierdoor geïrriteerd raken.
Om voor de gebruiker duidelijk in beeld te brengen waar hij is, is er gebruik gemaakt van een kruimelpad. Zo kan de gebruiker op elk moment zien waar hij zich bevindt in het lesmateriaal.
Lees meer...
Zie afbeeldingen...